Curved TV Nedir?

Curved TV çeşitleri veya diğer ismi ile kavisli ekrana sahip televizyonlar 2014 yılının Nisan ayı içerisinde çoğunlukla Güney Koreli firmalar Samsung ve LG'nin çabaları ile piyasaya sürüldü. Kavisli ekranlar daha iyi bir TV deneyimi sunma vaadiyle ve daha geniş ekrana sahip olma özelliği ile pazarlanıyor.

Bir sinema salonunda iyi ve kötü görüş açısına sahip koltuklar olduğu gibi aynı şey televizyonlar içinde geçerlidir diyebiliriz. Bir televizyonu izlemek için televizyonun tam karşınızda ve göz hizanızda bulunması gereklidir. Televizyonu tam karşıdan değil de yanlardan izleyen seyirciler daha az bir görüntüsü ile izlemek durumunda kalacaklardı ve bu nedenle de çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşmak mümkündür.


Bazı TV üreticileri, işte bu problemlere neden olan düz ekranların yerine kavisli ekranlara sahip olan curved TV çeşitlerini üretmeyi önerdiler. Fakat diğer bazı TV üreticileri bu duruma karşı çıktılar. Tüm bu tartışmaya rağmen 65 inçlik bir curved TV ekranının 65 inçlik bir düz TV ekranına göre yüzde 1 daha fazla izleme açısı sunduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca curved TV'lerin parlak ışıkların daha az parıltılı görülmesini sağladığı da bir düşünülmektedir.


Birçok insan ilk defa curved TV izlediğinde görüntü her ne kadar 2D teknolojisi kullanarak üretilse de görüntünün onlara 3D bir görüntü gibi geldiğini söylemiştir. Bu durumunda kaynağı kavisli ekranın görüntü derinliği hissini artırmasıdır. Ayrıca kavisli bir ekranı izlerken düz bir ekranı izlerken olduğundan daha büyük bir görüntü izliyor gibi hissedersiniz kendinizi. Ayrıca izlediğimiz bir görüntüyü eğer kavisli bir ekranda izliyorsak, düz ekranda izlediğimiz görüntüye göre daha fazla kontrasta sahip olduğunu anlayabiliriz. Sizin için en uygun curved TV seçeneklerine karar vermek için yorumbudur.com sitesini inceleyebilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat