LED TV Nedir?

Günümüzde televizyon satın almak en az bir akıllı telefon satın almak kadar karmaşık bir konu haline geldi. Uzun ve geniş panelli televizyonlar hayatımıza girmeden önce, tüplü televizyon alırken aklımızda televizyonun büyüklüğü ve salonumuzda ne kadar yer kaplayacağı gibi sorular vardı aklımızda. Elbette ki aklımızda kalite ile ilgili de sorular vardı fakat bu sorular genellikle ekran boyutu ile sınırlıydı. Bu tartışmalar günümüzde yer yer devam etse de şu an için asıl tartışma konusunun Plazma TV mi yoksa LCD TV mi seçmemiz gerektiği olduğunu görüyoruz. Ayrıca şu an bu tartışmaya LED TV çeşitlerinin de dahil olduğunu söyleyebiliriz.


LED TV'lerin Avantajları
LED TV'lerin bazı avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz. LED TV'ler benzerlerine göre bize daha fazla renk seçeneği sunar. Karartma aralıkları diğer TV'lere göre daha fazladır. Bazı LED TV çeşitleri 0,5 inç gibi aşırı ince olabilirler. Diğer televizyon çeşitlerine göre oldukça hafif oldukları söylenebilir. Diğer televizyon çeşitlerine göre yüzde 20-30 civarında daha az ısı yayarak çalışırlar ve ayrıca diğer televizyon çeşitlerine göre daha uzun ömürlüdürler. Diğer televizyon çeşitlerindense LED TV çeşitleri daha güvenilir bir yapıya sahiptir. LED TV çeşitleri Üretim esnasında daha az çevre kirliliğine yol açarlar.


LED TV Fiyatları
Yorumbudur.com web sayfasında LED TV'lere bakarken muhtemelen sizin de fark ettiğiniz gibi LED TV çeşitleri LED olmayan TV çeşitlerine göre biraz daha pahalıdır. LED TV'lerin fazlaca varlığı seçim yapmamız için özellikle küçük ekranlar söz konusu olduğunda bize geniş seçenekler sunuyor. Fakat bir LED TV'nin bizler için olan maliyeti en az 400 dolar civarındadır. LED TV'ler konusunda LG, Sony ve Samsung gibi piyasada mevcut markaların fiyatının azalması pek beklenmezken, piyasaya yeni giriş yapmış markaların fiyatlarının 1-2 yıl içinde düşmesi beklenmektedir.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat