OLED TV Nedir?

Bugüne kadar OLED TV çeşitleri hakkında muhtemelen birkaç şey duymuşsunuzdur. Samsung ve LG yakın zaman içinde yeni OLED TV modellerini tanıtmış bulunmakta. Şüphesiz ki bu televizyon teknolojisi konusunda son yirmi yıl içerisinde gerçekleşen en büyük atılımdır. Ayrıca OLED teknolojisi LCD ve plazma teknolojisinin üzerine çok şey katmıştır.


Peki Ama Nedir Bu OLED TV?
Bir TV görüntüsü yaratmak için sadece kırmızı, mavi ve yeşil renkli ışıklara ihtiyacınız var. OLED TV çeşitlerinde kullanılan OLED teknolojisi bu renklerdeki ışıkların daha parlak görünmelerini sağlamak amacıyla bazı belli başı materyallere elektrik verilmesi ile çalışır. Herhangi bir başka televizyon teknolojisi asla bu şekilde çalışmaz. LCD TV'ler ışık filtreleri ve bir arka ışık kaynağının üstünde bulunan ışık engelleyen sıvı kristaller aracılığıyla çalışır. Plazma TV'ler ise bu renkleri yaratmak için UV ışınlarını kullanırlar.


Neden OLED TV'leri Seçmeliyim?
OLED TV çeşitlerini seçmek için bir sürü neden sıralayabilirim size. OLED TV çeşitleri benzerlerine göre daha ince, daha hafif, daha randımanlı ve daha iyi çalışan bir yapıdadır. Örnek verecek olursak LG'nin son modellerinden biri yaklaşık bir kurşun kalem inceliğinde ve yaklaşık 75 Kilogram ağırlığındadır. OLED TV'ler için heyecanlanmamak mümkün değil çünkü size hep hayalinizdeki televizyonu sunuyorlar. OLED TV'ler inanılmaz bir kontrast kalitesine, inanılmaz bir inceliğe sahip olmakla birlikte OLED TV'ler son derece az enerji tüketir.


LED TV Mi OLED TV Mi?
LED TV'ler her ne kadar yüksek enerji verimliliğine sahip olsa da bu konuda OLED TV çeşitleri ile boy ölçüşemezler. İki televizyonu karşılaştırdığımızda LED TV'ler ufak bir ampule benzerken OLED TV'ler ise ışık saçan alanlara veya yüzeylere benzer. Eğer hala hangi televizyon çeşidini alacağınız konusunda kararsızsanız, yorumbudur.com sayfasına bir göz atabilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat