Profesyonel Kamera mı Aynasız Kamera mı?

Karar vermek için çok zor bir konu aslında ama iki türünde hem profesyonel kamera çeşitlerinin hem de aynasız kamera çeşitlerinin özelliklerini sayıp kararı size bırakıyorum. Eğer bir fotoğraf sevdalısı iseniz veya piyasada yeni kameralar veya tamamen yeni bir sistem için bakınan bir profesyonelseniz önünüzde iki seçenek duruyor ya profesyonel kamera almak ya da aynasız kameralardan satın almak.


Birkaç yıl öncesine kadar bu soru fotoğrafçılar için en azından ciddi beklentilere sahip fotoğrafçılar için önemli bir tartışma konusu değildi. Zamanla aynasız kamera çeşitleri çok gelişti ve her seviyeden fotoğrafçının göz bebeği haline geldi. Artık birçok fotoğrafçının düğün çekimleri, stüdyo çekimleri veya ticari çekimleri profesyonel kamera çeşitleri yerine aynasız kameraları tercih etmeleri çok yaygın bir durum olarak karşımıza çıkmaya başladı.


Peki fotoğraf makinesi piyasasında büyük yer kaplayan bu aynasız kamera tam olarak nedir? Her şeyden önce her iki kamerada kullanılan teknoloji birbirinden çok farklı olsa da temel prensipler aynı kalmaktadır. Her şeyden önce aynasız kamera çeşitleri mevcut profesyonel kamera çeşitlerine göre daha hafif ve daha küçük yapıya sahiptir. Klasik bir profesyonel kamera optik bir vizöre sahipken aynasız bir kamera tamamen elektronik parçalardan oluştuğu için vizörü de elektroniktir.


Lens konusuna gelecek olursak profesyonel kameralar bu konuda oldukça fazla seçeneğe sahiptir. Aynasız kameralar için ise bu kameralar henüz yeni olduklarından dolayı fazla lens seçeneğine sahip değildir. Görüntü kalitesi konusuna gelecek olursak eskiden yüksek performansa sahip bir profesyonel kamera satın almak yüksek görüntü kalitesine sahip olmanın belki de tek yolu idi. Artık aynasız kamera çeşitleri de bizlere oldukça yüksek görüntü kalitesi de sunmaktadır.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat