Sanal Kart Nedir?

Yaygın olarak bilinen adıyla sanal kart ya da tam adıyla sanal kredi kartı sizin asıl kredi kartınıza bağlı olarak üretilen internet alışverişleri için kullanılan fiziksel ortamda var olmayan 16 haneli kart çeşididir. Kartı çıkaran bankaya bağlı olmakla birlikte internet alışverişlerinde daha fazla güvenlik sağlayan sanal kartınız için bir üst limit belirleyebilirsiniz. Ayrıca bu kredi kartını genel olarak kullanılmaya başladığınız tarihten itibaren bir yıl boyunca kullanabilirsiniz. Kısacası sanal kartınızın geçerlilik süresi bir yılla sınırladır.


Sanal kredi kartı ile normal kredi kartı kullanır gibi internet üzerinden alışveriş yapabilirsiniz fakat sanal kartınızı fiziksel olarak var olan bir mağazada alışveriş yapmak için kullanamazsınız çünkü sanal kart özellikle internet üzerinden yapılan alışverişler için geliştirilen bir teknolojidir. Bir sanal kart edinerek, sadece internet alışverişleriniz için kullanabileceğiniz bir kart numarası, CVC kodu ve geçerlilik süresi elde edersiniz. Ayrıca internet alışverişlerinizde sanal kartınızı, normal kredi kartınızın olmadığı durumlarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


Eğer Amazon, eBay veya GittiGidiyor gibi bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapıyorsanız, satıcının kredi kartınızı kötü amaçlar için kullanmayacağından emin olabilirsiniz fakat durum yeni açılmış ufak tefek e-ticaret mağazaları için aynı değil. Bu mağazalarda güvenlik endişelerinden dolayı genellikle sanal kredi kartı ile alışveriş yapmanız tavsiye edilir. Çünkü satıcı hem adresinize hem kart numaranıza ve bunun benzeri yine birçok bilginizi ele geçirebilir.


Kısacası bir satıcı eğer gerçek kartınızı kullanırsanız kart bilgilerinizle sizden habersiz Karayipler'de bir tatil satın alıp Karayipler’e gidebilir. Eğer böyle bir satıcıdan sanal kartınızla alışveriş yaptıysanız, korkmanıza hiç gerek kalmaz ve hileli işlem ile doğan zararınız karşılanana kadar normal kredi kartınız ile gönül rahatlığı ile alışveriş yapmaya devam edersiniz. Fakat yorumbudur.com sitesinde gördüğünüz bütün ürünleri internetten sanal kredi kartı ile gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat