Smart TV Nedir?

Smart TV veya diğer adıyla Melez TV internet bağlantısı ve interaktif Web 2.0 teknolojisi donatılmış televizyon çeşidine denir. Smart TV çeşitleri için televizyon ve bilgisayarın birbirine yakınlaşması sonucu üretilen yeni bir türdür de diyebiliriz. Günümüz televizyonlarının sunabildiği bütün hizmetleri sunabilmelerinin yanında smart TV'ler internet TV ve interaktif medya yayınları gibi birçok yayın çeşidini de size sunabilir.


Smart TV; İnternet TV, IPTV ve WEB TV ile karıştırılmamalıdır. Internet TV tanımı daha çok geleneksel televizyon yayınlarını internet üzerinden izlemek manasını taşımaktadır daha çok. IPTV ise televizyon yayıncıları tarafından kullanılan internet televizyon teknloji standartlarını anlatmaktadır. WEB TV ise internet TV üzerinde birçok kişi ve kurum tarafından hazırlanmış televizyon yayınlarını anlatmaktadır.


Smart TV sistemlerini, işletim sistemi daha önceden yüklenmiş halde satın alırsınız veya işletim sistemi bir kurulum seti aracılığıyla size ayrı verilir. Yazılımsal uygulamalar genellikle Smart TV'ye daha önceden yüklenmiş vaziyette gelir ve bu uygulamaları uygulama marketi aracılığıyla güncelleyebilir veya yeni uygulamaları bu market aracılığıyla yükleyebilirsiniz tıpkı akıllı telefonlar ve tabletlerde olduğu gibi.


Smart TV çeşitleri aynı zamanda Blue-Ray sürücüleri, oyun konsolları ve ev sinema sistemleri gibi diğer dışsal cihazlarla uyumlu çalışabilirler. Ayrıca Smart TV çeşitleri kullanıcıların internet üzerinden çeşitli film, dizi, oyun ve müzik gibi materyalleri bulmalarına ve onlardan faydalanmalarına da olanak tanır.


Smart TV çeşitlerinin kullanım oranlarına baktığımızda oldukça düşün oranlara sahip olduğumuzu görüyoruz. 2012 yılında yapılan araştırmalara göre Kuzey Amerika'da sadece 12 Milyon kişi bu cihazları mevcut olarak kullanmakta ve bu sayının önümüzdeki yıllarda Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'da 100 milyon kişiye çıkması bekleniyor. Bunun yanı sıra yorumbudur.com web sayfasındaki yorumları okuyarak da hangi Smart TV'yi alacağınıza karar verebilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat