3D Secure Nedir?

3D Secure aslında Visa ve Mastercard tarafından sağlanan kredi kartlarında internet alışverişi için kullanılan temelde kredi kartlarında bulunan çip ve şifreye benzeyen bir güvenlik katmanıdır. Kısacası 3D Secure kredi kartınız ile internet alışverişi yaparken kullanmanız için fazladan korumadır.


Kredi kartı bilgilerinizin siz ödeme yaparken çalınmış olabilir veya siz tehlikeli bir bilgisayardan işlem yapıyorsanız işte 3D Secure burada hileli işlem ve diğer normal işlemlerin birbirinden ayrılmasına yardımcı olur. Söz gelimi 3D Secure, Mastercard ile alışveriş yaparken sizden daha önce kayıtlı bilgilerinizi soracaktır. Bu bilgiler genellikle doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız veya fatura adresiniz gibi bilgiler olacaktır. Tüm bu bilgileri girdikten sonra Mastercard size bir kod verecektir ayrıca bu kod her defasında cep telefonunuza iletilen bir kod da olabilir.


Diyelim ki bir hırsızlığa kurban gittiniz ve hırsız sizin bütün kimlik bilgilerinize ulaştı. Eğer 3D Secure servisini kullanıyorsanız, hileli bir işleme kurban gitmeniz neredeyse olanaksızlaşıyor. Eğer 3D Secure teknolojisini kullanmıyor ise size geçmiş olsun demekten başka bir seçenek kalmıyor ne yazık ki. Şanslısınız ki artık günümüzde çoğu sitede 3D Secure uygulaması kullanılmakta bu nedenle kredi kartınızı sizden başkası kullanamaz.


3D Secure teknolojisi dolandırıcılık ile mücadele kapsamında bankalar için oldukça yararlı bir teknolojidir. Ayrıca bu teknoloji satıcının dolandırıcılıktan kaçabileceği anlamına da gelmiyor. Eğer müşteri satılan maldan veya hizmetten memnun değilse veya alıcı malı aldığını inkar ederse 3D Secure bunu kapsamayacaktır ve geri ödeme söz konusu olacaktır.


Kısacası 3D Secure teknolojisini iş yerleri uygulamaktan büyük fayda sağlayacaklardır çünkü bu teknoloji iş yerlerinin aldıkları sorumluluğu bankalara aktarıp iş yerlerinin de riskini azaltmaktadır. Yorumbudur.com aracılığıyla ile yorumlarını okuduğunu ürünlerin bir çoğunu 3D Secure seçeneği ile birçok siteden alabilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat