İyi Bir Fön Makinasının Özellikleri Nelerdir?

Bir fön makinesi satın alacağımız zaman dikkat etmemiz gereken özelliklerin başında elektrik gücü gelmektedir. Bu özellik saçınızın daha hızlı kurumasına büyük oranda yardım edecektir. Eğer ince bir saçınız varsa 1800 watt veya daha üstü bir voltaja sahip bir fön makinası almanız gereklidir. Eğer kalın ve dalgalı bir saçınız varsa 3600 watt veya daha üstü bir voltaja sahip bir fön makinesi satın almalısınız. Bu tarz fön makineleri biraz pahalı olabilir ama kalın ve dalgalı saçlar için en iyi tercihtir diyebiliriz. Bu tarz fön makineleri kurutma süresini de yarıya indirerek saça verilen zararı da azaltır.


Fön makinesi satın alırken unutmayın ki seramik ve turmalin sizin dostunuzdur. Pürüzsüz bir saç istiyorsanız seramik veya turmalin teknolojisi içeren bir fön makinesi kullanmanızı öneririm. Seramik teknolojisi fön makinesinin verdiği ısının kontrolünün daha efektif yapılmasını sağlayarak fön makinesinin ısıyı eşit miktarda yaymasını sağlayacaktır. Turmalin fön makinesinde kullanıldığında çok faydalı bir mineraldir çünkü üst deriyi koruyarak nemin muhafaza edilmesini sağlar. Diğer bir deyişle turmalin kıvrımlarla mücadele edilmesini kolaylaştırarak saçların nemli kalmasına önemli katkılarda bulunacaktır.


Serin hava üfleme butonunun bir fön makinesi üzerinde bulunması olmazsa olmazdır diyebiliriz. Diyelim ki saçınıza şekil vermek için silindir bir fırça kullanmak istediniz, serin hava üfleme butonunu kullanırsanız saçınıza daha kolay şekil verebilirsiniz.


Diğer bir önemli konu ise fön makinesinde eklentilerdir. Fön makinesi gibi cihazlarda her zaman ucuna takmak için bir eklenti mevcuttur. İşte bu eklenti sıcak havanın belli bir noktaya doğru verilmesini sağlayarak saçınızı düzleştirmenizi daha da kolaylaştıracaktır. Yorumbudur.com aracılığıyla yorumlarını okuduğunuz fön makinelerini uygun fiyatlarla çeşitli mağazalardan satın alabilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat