Oda Büyüklüğüne Göre TV Seçimi

Evinize göre televizyon seçimi için bütçeniz ve odanızın büyüklüğü gibi eşit derecede iki önemli faktör olduğunu söyleyebiliriz. Bütçeniz karar vermek için gerçekten büyük bir faktörken eğer muhteşem bir televizyon izleme deneyimi istiyorsanız, satın almanız gereken televizyonun boyutu televizyondan ne kadar uzağa oturduğunuza bağladır.


Seyir Mesafesi ve En Uygun Ekran Boyutu
En uygun ekran boyutu için televizyonu ne kadar uzaktan izlediğiniz çok önemli bir konudur. Günümüzde televizyonlar fazlaca detay sunabildikleri için televizyonunun yakınına oturabilirsiniz fakat televizyonunun piksellerini sayabilecek kadar da yakına oturmamalısınız. Doğal olarak televizyondan epey uzağa oturup da tüm detayları kaçırmak istemeyeceğinizin de farkındayız ve bunun içinde bir kural var elbette. Bu kurala göre televizyonunuzun köşegen uzunluğu sizin televizyonu izleme mesafenizin üçte biri olmalıdır.


Kalabalık Odalar İçin TV Boyutları
Eğer salonunuzu televizyon izlemek dışında birçok amaçla da kullanıyorsanız, alanınız oldukça kısıtlı olabilir. Eğer televizyonu 120 ve 180 cm arasındaki bir mesafeden izliyorsanız, kalabalık odalar için en az 40 inçlik bir televizyon seçmelisiniz. Eğer 228 cm kadar olan bir mesafeden televizyon izliyorsanız 50 inçlik bir televizyon sizin için yeterli olacaktır. Eğer 228 cm ve üzeri bir mesafeden televizyon izliyorsanız 60 inçlik bir televizyon satın almalısınız.


Görüş Açısı
Görüş açısı evimize televizyon alırken dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli konudur. Normal şartlarda televizyonu izlerken görüş açımız televizyona paralel olmalıdır. Yukarı aşağı yönlerinde 15 derece, sağ sol yönlerinde ise 40 dereceden fazla bir açıyla televizyon izlememeliyiz. Eğer TV'ye ters bir açıdan oturursanız, negatif görüntüler görme ihtimaliniz fazladır. TV üreticilerinin çoğu televizyonu alırken size nasıl bir açıdan izlemeniz gerektiğini mutlaka söyleyecektir. En iyi görüş açısına sahip televizyon çeşitleri için yorumbudur.com web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat