BenQ BL3200PT Monitör Yorumları

BenQ BL3200PT Monitör yorum ve tavsiyeleri

(2 yorum)




yorumları yıldız sayısına göre filtrele:
  • HepsiB. aracılığıyla, 20.06.2016
    Tam bir tasarımcı monitörü

    Ağırlıklı makine çizimi için kullanıyorum. 500-1000 parçalı makinalar. Cad moduna aldığınız anda her şey daha bir belirginleşiyor. Farklı markalarla arada çok kaldım, çok düşündüm. Oyun için fazla büyük bir monitör. Bu ebatlar için en uygun çözünürlük de 2k sanırım.

  • HepsiB. aracılığıyla, 02.03.2016
    AMVA panel harika

    Bu kadar iyi kontrast ve siyah derinliğine IPS panellerde zor rastlanır. 60 Hz olduğu için FPS oyuncularını tatmin etmeyebilir, ama hissedilir bir gecikme de yok ve piksel tepkisi gayet iyi. Gözle görülür ghosting ve overshoot (eski görüntünün negatifinin ekranda kalması) yok. Kısaca düşük/orta fiyatlı IPSlerden daha iyi. TN panelin zaafları da bunda yok: Farklı açılardan bakıldığında renklerde kayda değer bir kayma olmuyor, renk doygunluğu da gayet tatmin edici. Ama kutudan çıktığı haliyle renk ayarları tam güvenilir değil, "User" moduna alıp biraz ince ayar yapmak gerekiyor. Bir kere "Gamma" seçeneğini 3ten 1e almak şart. Ben yeşili ve maviyi de hafif kısma ihtiyacı hissettim, zira kırmızılar hafif turuncumsu görünüyordu. Doygunluğu da azıcık arttırıp parlaklık ve kontrastı kısınca, benim gibi ortalama bir kullanıcının ayırt edebileceği kadarıyla kusursuz oluyor görüntü. 2560x1440 çözünürlük için 32 inç ideal boyutmuş. Aslında 27 inç bir monitör almayı düşünüyordum ama Windowstan font ve diğer ögelerin büyüklüğünü arttırmadığınız takdirde her şey o kadar ufak görünüyor ki monitörün dibine girmeden okumak mümkün olmuyor. Ama onları büyütünce de görsel odaklı bazı programlar bu ayarı algılayamayıp saçmalıyor. Nasılsa 1 metre mesafeden kullanacağım deyip 32 inç almaya karar verdim, gayet memnun kaldım. Kablolu da olsa bir kumandasının olması iyi olmuş, renk ayarlarıyla falan oynamak için monitörün dibine girip dokunmatik tuşlarla uğraşmak gerekmiyor, kumandadan bütün ayarlar kolayca yapılıyor. Kayda değer 3 eksik var. 1- PiP ve PbP seçenekleri yok. 2- Ön taraftaki düğmeden kapatılınca bağlantıyı da kesiyor, dolayısıyla yeniden açınca görüntü 3-4 saniye sonra geliyor. Açık pencerelerin kayması da cabası. Oysa esas güç düğmesi arkada iken öndeki sadece ekranı karartsa gayet makul olurdu. 3- Fabrika ayarları iyi olmadığından "User" modunda kullanmak şart. Birden fazla "User" modu da olmadığından kumandanın tek tuşla mod değiştirme opsiyonu pek bir işe yaramıyor.

yorumlar getiriliyor, bekleyiniz
bu kriterde daha fazla yorum bulunamadı
BenQ BL3200PT Monitör kullanıcı yorumları, fiyatları, tavsiye ve şikayetlerini bu sayfadan inceleyebilirsiniz. Buraya tıklayıp ürün özelliklerini inceleyebilir ve yorumları yıldız sayılarına göre filtreleyerek okuyabilirsiniz. BenQ BL3200PT Monitör yorum, tavsiye ve fiyatları internetteki e-ticaret sitelerinden toplanarak bu sayfada size sunulmuştur. Bu sayede hiç bir yorum gözünüzden kaçmaz.
kapat