Beyaz Eşya Ürünleri Nasıl Taşınır? İşte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyaz Eşya Ürünleri Nasıl Taşınır?

Günümüzde her ne kadar nakliye firmaları garantili taşımacılık yapsa da ev taşıma sırasında eşyalarına gelecek zarar her ev sahibini endişelendirmektedir. Çünkü çoğu beyaz eşya hassas elektronik bileşenlere sahiptir; uzmanlar tarafından çok dikkatli bir şekilde paketlendiklerinde bile, taşıma sırasında meydana gelebilecek bir hasar olasılığı vardır. Biz burada bu olasılığı azaltabilecek öneriler paylaşacağız. 

Çamaşır makineleri, mikrodalga fırınlar, kurutucular, buzdolapları ve dondurucular gibi tüm beyaz eşyaların, ilk olarak, taşınmadan önce ve hatta yeni yere kurulumdan önce belirli bir şekilde hazırlanması gerekir. Bu cihazlar farklı farklı paketlenme ve taşınma hassasiyetine sahiptir. Bu eşyaların nasıl paketlenip taşınması gerektiğine gelin birlikte bakalım.

Beyaz Eşya Nasıl Taşınır?

Taşıma: Bu tüm beyaz eşya ürünleri için aynıdır ve gerekli özenin gösterilmesi gereklidir. Beyaz eşyalarınız nakliyat aracına yüklenmeden önce iyice sarıldığından emin olun. Beyaz eşyaların kapaklarının açılmaması için gerekli önlemleri aldırın, eğer çekmeceleri varsa sabitleyin veya sökerek paketleme işlemini yaptırın. Paketleme yapılan malzemenin sadece streç olmadığından emin olun zira streç sadece kirlenmeye karşı koruma sağlar çarpmalara karşı herhangi bir önlem teşkil etmez. Böyle bir durumda nakliyat firmasından gerekli önlemleri tam olarak almasını talep edin.

Buzdolapları ve Dondurucular

Elektrik bağlantısını kesin.

  • Önemli! Taşıma sırasında buzdolabından tüm yiyecekleri çıkarın; buzdolabının dışını koruduğumuz kadar içini de korumak gerekir. Yiyecekleri çıkardıktan sonra içini güzelce temizlemek size yeni evinize taşındığınızda zaman kazandıracaktır. Böylece yeni evinize kurulduktan sonra, hemen kullanabileceğiniz temiz ve güzel kokulu dondurucular ve buzdolaplarına sahip olacaksınız.
  • Çoğu buzdolabında da arkada yoğuşma kabı bulunur - bu da cihazın hareket ettirilmesinden önce boşaltılmalı ve temizlenmelidir

Çamaşır makineleri

  • Su ve elektrik bağlantılarını ayırınız.
  • Hortumlarda su olabileceğini unutmayın; böylece musluklardan çıkardıktan sonra, hortumu zemin seviyesine kadar indirin ve suyun dışarı akmasını sağlayın.
  • Elektrik kablosunu ve su hortumlarını makineye bantlayın
  • Çamaşır makinesinin küveti tüm kauçuk yıkayıcılar, rakorlar ve hortumlar için geçici bir depolama alanı olarak kullanılmalıdır - bu şekilde onları yanlış yerleştirmeyeceksiniz ve yeni evde yeniden bağlanmaya hazır olacaksınız.
  • Tamburun zarar görmemesi için gerekli önlemleri mutlaka alın. Çünkü taşıma sırasında hasar görürse; tambur titreşmeye, bir tarafa eğilmeye veya tutarsız bir şekilde sarsmaya başlayabilir. Çamaşır makinesi tamburunu sabitlemenin iki yolu vardır. Önerilen yol, geçiş cıvatalarını, özel geçiş cıvata delikleri vasıtasıyla makinenin arkasına takmaktır. Cıvataları yitirmişseniz tamburun üzerine bir yatak çarşafı koyabilirsiniz, bu da (potansiyel olarak) engebeli sürüş sırasında hareketi kısıtlamaya yardımcı olur.

Kurutucular

  • Giysi kurutucuları ayrıca düzenli olarak temizlenmesi gereken bir filtreye sahiptir. Bu “filtreyi iyice temizlemek için taşınmadan daha iyi bir fırsat olmaz” deyin ve güzelce temizleyin. 
  • Kurutucunuz duvara monte edilmiş ise, kaldırıcılar yeni yere monte edilir.

Mikrodalgalar

  • Elektrik bağlantısını kesin.
  • Bu ürün dikkatsizce hareket ettirildiğinde, içerideki cam tabakanın gevşemesi ve paramparça olma ihtimali vardır.
  • Mikrodalgayı hareket ettirmeden önce plakayı çıkarın, uygun şekilde sarın ve küçük bir kartonun içine koyun.
  • Mikrodalganın tamamen boş olduğundan emin olun. Elektrik kablosunu sabitleyin, böylece etrafta sürüklenmez. 


Beyaz eşya ürünleri taşırken ekstra dikkat etmenizin nedeni:

  • Büyük ve sağlam görünüyorlar, ancak hareket ederken hasar görebilecek elektrikli ve elektronik bileşenlere sahipler.
  • Bu ürünleri en az hasar veya tamamen hasarsız şekilde yeni evinize taşımak için, bu konuda güvenilir ve uzman personele sahip bir nakliye firmasını tercih edin. Ayrıca garantili taşıma yapıp yapmadıklarını mutlaka sorun!
  • Yeni evin gerekli tüm elektrik ve tesisat bağlantılarını önceden tamamlayın.


Çamaşır ve bulaşık makinanızı, kurutucularınızı, fırınınızı, buzdolabını ve diğer büyük ev aletlerinizi taşımak zor bir iş olabilir. Ancak, dikkatli ve planlı bir şekilde yapılırsa, zarar görmeden taşınabilir. Unutmamamız gereken tek şey; önce her şeyi ölçmek, zarar görmeyecek şekilde paketlemek ardından taşıma için doğru araç ve ekipmanları kullanmaktır.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat