İzlemeniz Gereken 15 İngiliz Drama Dizisi

1- Agatha and the Midnight Murders

Helen Baxendale, Agatha ve TV filmlerinin üçüncü bölümünde Agatha Christie’yi canlandırıyor.


1940 yılında Londra’da geçen kurgusal öykü, borç batağında olan Agatha’nın yazdığı eseri satmak için elinden geleni yapmaya çalışırken bir akşam eserini satmak için gittiği yerde romanının çalınarak işlerin karışmasını konu alır.


2- All Creatures Great and Small

Yazar James Herriot’un çok sevilen  öykü koleksiyonundan uyarlanan Downton Abbey yapımcılarının bu yeni dizisinde, Callum Woodhouse (The Durrells), Samuel West (Mr Selfridge), Anna Madeley (Patrick Melrose) ve Rachel Shenton (White Gold) başrollerde.


1930’larda Yorkshire Dales’de genç bir ülke veterinerinin yürek ısıtan ve mizahi maceralarını anlatıyor.


3- Belgravia

Downton Abbey’nin yaratıcısı Julian Fellowes, 2016 kitabını ITV için altı bölümlük yeni bir mini dizi olarak uyarladı.


The New York Times çok satan romanı 1840’lı Londra toplumun üst kademesindeki sırları ve skandalları anlatıyor.


4- Black Narcissus

Rumer Godden’in 1939 tarihli romanı Black Narcissus’un yeni uyarlaması, Mopu’nun ücra sarayında tarikatlarının bir şubesini kurmak için Nepal’e giden Rahibe Clodagh ve aziz inanç rahibelerini konu alıyor.


Gemma Arterton, Diana Rigg, Jim Broadbent, Gina McKee ve Rosie Cavaliero başrollü üç bölümlük mini dizi, 1930’larda, batı sömürge düzeni II.Dünya Savaşı patlamak üzereyken unutulmaz aşk hikayesini orijinaline dönüştürüyor.


5- Call the Midwife

Londra’nın East End’de çalışan ebelerinin uzun soluklu drama dizisi.


Dizinin yaratıcısı Heidi Thomas “Bunca yıldan sonra bile, Call the Midwife’ın  anlatacak daha çok gerçeği, akıtacak daha çok gözyaşı, kutlanacak daha çok hayatı ve verecek daha çok sevgisi varmış gibi geliyor,’’ diyor. 


6- The Crown

Netflix’in Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in hükümdarlığını konu alan ödüllü dönem drama dizisi.


Prens Philip’ten, Margaret Thatcher’a ve prenses Diana gibi ikonik isimlere uzanan panoramik bir bakış açısıyla İngiliz Kraliyet ailesinin skandallarından dönemin önemli olaylarına bütünsel bir bakış açısıyla muhteşem bir önizleme sunuyor. 


7- Cursed

Bu Netflix dizisi, Arthur efsanesinin yeniden hayal ürünü, kaderinde ünlü Gölün Leydisi aday olan yetenekli genç kahraman Nimue’nin (Katherine Langford) hikayesini anlatıyor.


Lanetli, “temaları kendi zamanımıza aşina olan bir reşit olma hikayesi: doğal dünyanın yok olması, dini terör, anlamsız savaş ve imkansızın karşısında liderlik etme cesaretini bulma” olarak tanımlanıyor.


8- Dead Still

1880’lerde İrlanda’da geçen Dead Still, yakın zamanda ölen deneklerin cinayetlerini araştıran bir anı fotoğrafçısını konu alıyor.


9- Des

David Tennant (Broadchurch, Doctor Who), ITV için hazırlanan bu üç bölümlük gerçek suç dramasında başrolde.


Dizi, Des olarak bilinen gerçek hayattaki seri katil Dennis Nilsen’ın cinayetlerini konu alıyor. 


10- Doctor Who

BBC’nin uzun soluklu zamanda yolculuk drama dizisi. 


11- Dracula

Sherlock yazarları Steven Moffat ve Mark Gatiss, Bram Stoker’ın klasik Gotik romanı  Dracula’nın yeni bir versiyonu için tekrar bir araya geldi.


1897’de Transilvanya’da, kan içen Kont Viktorya dönemi Londra’sına karşı planlarını çizerken geçen BBC One’ın 90 dakikalık üç bölümü “dünyayı, kötüyü seksi yapan vampir Dracula ile yeniden tanıştırıyor.”


12- Endeavor

Shaun Evans, DS Endeavor Morse olarak ve Roger Allam ile birlikte DI Fred Thursday olarak üç yeni uzun metrajlı hikayeyle geri dönüyor.


13- The English Game

Downton Abbey’nin yaratıcısı Julian Fellowes, futbolun kökenlerini araştıran yeni bir dönem draması olan The English Game ile Netflix’teki ilk çıkışını yapıyor.


1800’lerin sonlarında geçen altı bölümlük seri, sporun nasıl sınıf sınırlarını aştığını ve Londra’daki Limes Field’daki mütevazı başlangıcına rağmen dünya çapında bir fenomen haline geldiğini gösteriyor.


14- Father Brown

1950’lerin başında Cotswolds’da geçen ve GK Chesterton’ın hikayelerine dayanan BBC’nin en sevilen gündüz drama dizisi.


Harry Potter oyuncusu Mark Williams, düzenli olarak Sorcha Cusack, Emer Kenny, Jack Deam ve John Burton ile birlikte suç işleyen Roma Katolik rahibi rolünü yeniden canlandırıyor.


15- Grantchester

Outlander aktörü Tom Brittney, James Runcie’nin romanlarından uyarlanan ITV’nin suç dramasının beşinci sezonunda DI Geordie Keating’in yeni suç çözme ortağı olarak geri döndü.


Sezon 4’ün finalindeki olaylardan bir yıl sonra, 1957’de, Grantchester sakinlerinin birçoğu için, yeni ve keyifli bir cennette olduklarını hissettiriyor, ancak yeryüzündeki tüm cennet ve eyleme inanç konuşmaları için Geordie Keating, sorunun asla uzakta olmadığını biliyor.

Yorumla! Görüşleriniz bizim için önemli..

kapat